Over mij

Al sinds mijn vroege jeugd zijn dieren mijn passie. Opgegroeid tussen de honden, konijnen en pony’s genoot ik lange tijd op onbewust niveau van mijn dieren.

Echter toen mijn paarden gezondheidsklachten lieten zien en het regulier niet op te lossen leek, ging ik op onderzoek uit. Er moest toch een oorzaak voor zijn? Na veel zelfstudie werd ik me bewuster van het wezen paard en ging ik tevens beter begrijpen waarom mijn paard deze klacht liet zien. Mijn interesse was zodanig gewekt dat ik in 2011 aan de opleiding natuurgeneeskunde voor dieren begon.
Inmiddels heb ik deze opleiding afgerond en aangevuld met de lecher antenne cursus en vele workshops en lezingen. En er staan alweer nieuwe vervolg opleidingen op het programma!

Mijn persoonlijke proces startte ruim 10 jaar geleden. Ik merkte dat als iemand me op een bepaalde manier toesprak, ik een dag van slag af kon zijn, me niet meer wist te motiveren om dat te doen wat ik 'moest' en wilde doen. Ik had soms gevoelens van onzekerheid die me overheersten en zo kan ik nog wel even door gaan met een lijstje van ongewenste gevoelens waarvan mijn hoofd op hol sloeg. Dit alles voelde soms als een grote belemmering voor mijn dagelijks leven.
Tot ik in 2008 de boeken van de PRI (Ingeborg Bosch) tegen kwam en ik 2-wekelijkse sessies ging doen. Beetje bij beetje kwam ik weer in contact met mijn lichaam en mijn gevoelens.

Persoonlijke reis en inzichten

Toen in 2015 Kleuren-Wijs op mijn pad kwam kon ik eindelijk helemaal thuis komen bij mezelf. In de diepere lagen leerde ik wat mijn emoties mij te vertellen hadden en wat ik als klein meisje hierin nodig had gehad. Tegelijkertijd ervaarde ik hoe het is als ik in die emotie alsnog de zorg, voor het kleine meisje in mij, op mij nam. Het bracht me weer in verbinding met mijn hart en liet me tevens de verbinding voelen met mijn eigen kracht , mijn zelfvertrouwen en mijn eigenwaarde . En het belangrijkste van alles, ik leerde hoe ik dit ook in mijn dagelijks leven toe kon passen.

Ten tijde van een coachingstraining en in het laatste jaar van de opleiding natuurgeneeskunde begon me op te vallen dat mijn paarden op verschillende momenten anders op me reageerden. En ik zag het ook terug tijdens consulten. Het was boeiend om te zien wat de klacht van een dier was, wie de eigenaar was en hoe de wisselwerking tussen deze 2 was. Na een opstellingendag tussen de paarden gevolgd te hebben besloot ik de opleiding 'Sjamanistisch Coachen met Paarden' te gaan doen om het lijntje tussen dier en eigenaar helderder te krijgen en me hierin verder te verdiepen.

De klacht van mijn eigen dieren bleek dan ook niet alleen iets over het dier zelf te vertellen. Het was een spiegel waar ik in keek. Waar wij mensen veel in het denken kunnen zitten, zijn onze dieren meesters in het ‘zijn’. Ik had last van emoties waar ik maar geen grip op kon krijgen. Er werden dingen in mij aan geraakt waarbij ik vanuit een onbewust niveau reageerde en waarop ik steeds een bepaald gedrag liet zien. Ik leefde vanuit mijn hoofd, er was meer angst dan vertrouwen en echt voelen welke behoeftes en verlangens ik had kon ik maar in beperkte mate. Daarnaast bleek mijn comfortzone daardoor erg klein. En daar waar de energie in mijn lichaam niet stroomde lieten mijn paarden me dit direct zien. Was mijn innerlijke criticus actief dan was daar mijn merrie Hafita die met geen mogelijkheid voorwaarts wilde. Leefde ik teveel in angst waardoor ik in mijn hoofd zat of was ik gehaast dan was daar mijn andere merrie Gracia die direct weg liep als ik in haar buurt kwam. Met geen mogelijkheid wilde ze met me werken. Het was het begin van een bijzondere persoonlijke reis.

En natuurlijk heb ik nog altijd mijn "donkere" momenten, daar zijn we immers mens voor. Maar ik heb geleerd deze momenten te omarmen en hierin voor mezelf te zorgen. Eindelijk kan ik nu zeggen dat ik weer voel wie ik ben, waar mijn behoeftes liggen en welke verlangens geleefd willen worden.

Wil jij dat ook?
Neem dan contact met me op of maak een afspraak voor een intake .
info@balanceandconnection.nl of 06-51629531 .