Werkwijze natuurgeneeskundig consult voor dieren

Voor een natuurgeneeskundig consult kom ik op locatie. Een eerste afspraak (intake) duurt gemiddeld 1,5 uur. In die tijd neem ik een anamnese (vraaggesprek) over je dier en de klacht af om zo een beeld te krijgen wie je dier is en waarom juist hij/zij deze klacht heeft ontwikkeld. Een fysiek onderzoek zal aansluitend plaats vinden en als laatste mag je dier zijn eigen essentiële olie uit kiezen.

Naast de anamnese en het fysieke onderzoek meet ik het dier door met de Lecher antenne.
De Lecher antenne is ontworpen door de Duitse natuurgeneeskundige R. Schneider. Het instument bestaat uit een kunststof plaatje van epoxyglasvezel waarop een koperen lechertransmissieleiding is voorzien van een maatverdeling waarop, met behulp van een schuifje de diverse golflengtes (in het zogenaamde Terahertz gebied) kunnen worden ingesteld. Na langdurig onderzoek door verschillende onderzoekers en holistisch dierenarts en docent Erik Laarakker zijn er inmiddels ruim 3500 frequenties van het lichaam en pathogene belastingen meetbaar.
Met de lecherantenne kan hierdoor worden bepaald wat de mate van gezondheid of ziekte van een orgaan, orgaansysteem of weefsel is.

Uit de anamnese zal een advies volgen met te nemen maatregelen en eventueel in te zetten middelen. Dit laatste om het zelf genezend vermogen van je dier te stimuleren zodat het lichaam de balans weer zelf kan gaan vinden.

Het doel is om met zo min mogelijk consulten en middelen het dier weer in zijn eigen kracht te krijgen waardoor de klacht zal afnemen en verdwijnen.

Mijn ervaring is dat in sommige gevallen er een grote invloed is van de eigenaar op het dier. In die gevallen is er vaak sprake van spanningen bij de eigenaar door onverwerkte of onbewuste emoties, en/of oude trauma’s. Hierin bied ik geheel vrijblijvend de mogelijkheid om d.m.v. een individuele sessie met de paarden meer licht te schijnen op deze stukken. Het kleuren-wijs gedachtengoed pas ik hier in toe waarbij je er vanuit mag gaan dat je na een sessie, die soms best wat gevoelens los maakt, weer met een fijn gevoel naar huis toe gaat. Dit alles om het herstelproces van je dier te bespoedigen en ervoor te zorgen dat je dier beter in zijn kracht kan komen.

Een natuurgeneeskundige behandeling vraagt soms geduld. Een chronische klacht die al jaren bestaat en tot op heden alleen regulier is behandeld is niet in 1 week verholpen. Herstel vraagt in dit geval meer tijd dan bij een acute klacht .