Waarom coachen met paarden?

Wat maakt nou dat je zou kiezen voor een coaching sessie met de paarden?
Die vraag krijg ik regelmatig gesteld.
* Ervaring met paarden is niet noodzakelijk.
* Er wordt niet gereden op de paarden.
* Ook, of juist als je angst hebt voor paarden
is een sessie met de paarden aan te bevelen.

Het versterkt jouw kracht en zelfvertrouwen!

De paarden

Paarden zijn heel zuiver en gevoelig en pikken alles in energie op. Ze leven volledig in het hier en nu en hebben geen boodschap aan wat jij doet in het dagelijks leven, of je een mooie auto rijdt, een leuke baan hebt, in een prachtig huis woont of wat je zegt. Ze voelen alleen de energie die je bij je draagt en reageren daar op. Dat maakt ook dat ze volledig oordeelloos contact met je maken en indien nodig er in liefde voor je zijn.

Paarden spiegelen ten diepste wat er op dat moment gezien mag worden en belangrijk is voor jou om op dat moment aan te kijken zodat jij de belemmering die dat geeft los kunt laten.

En in combinatie met het Kleuren-Wijs gedachtengoed gaat het zelfs verder dan dat. Onbewuste dingen of dat wat gezien wil worden, wordt bewust gemaakt. Door de energie van de paarden en het 'zijn' tussen de paarden leer je weer op een dieper niveau voelen en tevens leer je emotioneel voor jezelf te zorgen.


Waarom doen paarden wat ze doen?

Een paard in het wild leeft in een kudde. Ze hebben elkaar nodig om zich veilig te voelen en zich te kunnen verweren tegen roofdieren. Daarnaast moeten ze het vertrouwen hebben in elkaar dat ze dat doen wat nodig is om de veiligheid te waarborgen. Zodra er gevaar wordt opgemerkt door 1 van de paarden in de kudde zal de energie van dat paard veranderen waardoor de andere paarden dit direct oppikken. De kudde zal zonder woorden tot actie overgaan om de kudde te beschermen en in veiligheid te brengen.

Zodra een paard in de kudde iets mankeert is hij of zij de zwakste schakel in de kudde, waarmee de veiligheid van de kudde in het gedrang komt. De andere paarden zullen er in dit geval alles aan doen om het paard te helpen weer in balans te komen. Dit alles omwille van de veiligheid van de gehele kudde.


Stel je voor dat jij tussen de paarden staat en je op dat moment onderdeel bent van hun kudde. Je denkt aan of praat over een onderwerp wat jouw enorme angst en onrust bezorgt. In de energie van die angst en onrust ben je niet in balans op dat moment...dat is de energie die de paarden oppikken en waar ze direct op reageren.

De meest bijzondere situaties doen zich voor tussen de paarden, en hoe dan ook je keert huiswaarts met een fijn gevoel.


Wil jij dat ook ervaren? Neem dan contact met me op.